Tiyatro, dizi ve film senaryosu, dans gösterisi, hikâye ve siir yazari olan Yilmaz Erdogan, 1967 yilinda “her seyin bittigi yerde baslayan sehir” olarak tarif ettigi Hakkari'de dogdu. Ilk, orta ve lise ögrenimini Ankara'da tamamladi. Daha sonra Istanbul Teknik Üniversitesi Insaat Mühendisligi’ni kazandi fakat agir basan tiyatro tutkusu egitimini yarida birakmasina neden oldu. Tiyatroya 1987 yilinda Ferhan Sensoy'un "Nöbetçi Tiyatrosu"nda amatör yazar ve oyuncu olarak basladi. Ardindan da Levent Kirca'nin "Olacak O Kadar" adli televizyon programinda basyazar olarak görev yapti.
TRT'de yayinlanan "Umut Taksi" adli diziyi yazip bu dizide oyuncu olarak rol alan Erdogan, daha sonra Türkiye'nin en büyük oyuncu kadrosuna sahip olan "Geregi Düsünüldü" isimli oyunu yazdi. Türk sanatseverler tarafindan çok begenilen oyun dört yil kapali gise oynadi. Bu oyundan sonra tiyatro çalismalarina Yasemin Yalçin Tiyatrosu'nda baslayan sanatçi, "Haslama Taslama" ve yine bu tiyatroda 5 yil sahnelenen "Kadinlik Bizde Kalsin" adli oyunlari yazdi.
Yilmaz Erdogan tiyatro yasamina bundan sonra ortagi Necati Akpinar ile birlikte kurdugu Besiktas Kültür Merkezi'nde devam etti. Burada yine basrollerini Demet Akbag ile paylastigi "Bir Demet Tiyatro" adli diziyi yazdi. Dizide “Mükremin Abi” tiplemesiyle de izleyenlerin begenisini topladi. Yine kendisinin yazdigi "Otogargara" adli oyun “Geregi Düsünüldü” adli oyun gibi tiyatro severlerin yogun ilgisiyle dört yil kapali gise oynadi. Bu arada sanatçinin kendisinin yazip oynadigi tek kisilik "Cebimdeki Kelimeler" adli oyunu Besiktas Kültür Merkezi'nde sahnelendi.
Oyun yazarliginin yani sira sair yönüyle de bilinen Erdogan, "Kayip Kentin Yakisiklisi” adli ilk siir kasetini müzikseverlerin begenisine sundu. Bu albüm; Yilmaz Erdogan'in yazdigi 17 siirden ve bu siirlere eslik eden Metin Kalender, Nizamettin Ariç ve Ali Aykaç'in besteledigi ezgilerden olusuyor. Sair'in albümdeki siirleri aski, sevdayi, korkuyu ve çocuklugunu geride birakisini anlatiyor. Ayrica sanatçinin albümündeki siirlere Türk Sanat Müzigi'nden örnekler, türküler, etnik müzikler gibi genis bir müzik yelpazesi eslik ediyor ve albümde sanatçinin kendi sesinden kisa bir türkü de bulunuyor.
Basarili sanatçi, albüm çalismasinin ardindan, 2001 yilina gelindiginde; o güne dek en çok izlenme basarisi göstermis olan Vizontele isimli sinema filmine yönetmen, senarist ve oyuncu olarak imzasini atti. 1970’lerin baslarinda Van-Gevas’ta geçen filmin ana konusu bu yöreye vizontelenin (televizyonun) ilk defa gelisi üzerine kurulmus. Reklam filmlerinde de oynayan sanatçi, Broadway’da sahnelenmek üzere hazirlanan “Sultans of the Dance” isimli gösteriye de senarist ve süpervizör olarak imzasini atti.